NATUURLIJKE VEZELS


Houtvezels

Net als cellulose wordt de isolatie met houtvezels in de holle ruimtes geblazen. Zo ontstaat een voegloze en aansluitende isolatielaag. Het materiaal combineert alle voordelen van hout. Het is duurzaam, stabiel en biedt goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Bovendien slaan houtvezels de hitte op, wat vooral in de zomer handig is: zo wordt de warmte niet zo snel aan de woonruimtes doorgegeven. Het materiaal kan in het dak, in de muren en plafonds gebruikt worden.

Voor de productie van houtvezels is nauwelijks energie nodig. Bovendien bevat het materiaal geen twijfelachtige stoffen of toevoegingen. Vanuit ecologisch standpunt is het dan ook prima. De verwerking gebeurt snel en schoon.

 

Hennep- en vlaswol

Hennep- en vlaswol zijn twee andere natuurlijke isolatiematerialen. De plantenvezels worden verwerkt tot matten, die de holle ruimtes opvullen. Vlas en hennep zijn lokale grondstoffen. Ze groeien natuurlijk weer en voor de verwerking is weinig energie nodig. Hennep- en vlaswol hebben bijgevolg een neutrale CO2-balans. Ook dit materiaal is uitstekend geschikt als bescherming tegen de zomerhitte.


... uit de natuur!
Ostbelgien